Ga naar de inhoud

De top 5 duurste motorfietsen ter wereld

Motorfietsen kunnen ook een enorm prijskaartje hebben, vooral als het gaat om zeldzame en unieke modellen. In deze blogpost zullen we de top 5 duurste motorfietsen ter wereld bespreken en wat ze zo bijzonder maakt.

1: Neiman Marcus Limited Edition Fighter van Confederate Motors

Met een prijskaartje van € 1.100.000 is de Neiman Marcus Limited Edition Fighter van Confederate Motors de duurste motorfiets ter wereld. Het ontwerp van deze motorfiets is geïnspireerd op gevechtsvliegtuigen en het is handgemaakt van hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en titanium. Er zijn slechts 45 van deze motorfietsen geproduceerd.

2: Ecosse Titanium Series FE Ti XX

De Ecosse Titanium Series FE Ti XX is de op een na duurste motorfiets ter wereld, met een prijs van € 300.000. Deze motorfiets is gemaakt van titanium en aluminium en heeft een uniek ontwerp dat aerodynamisch en futuristisch is. Er zijn slechts 10 van deze motorfietsen geproduceerd.

Duurste motorfietsen ter wereld

3: Harley-Davidson Cosmic Starship

De Harley-Davidson Cosmic Starship is een uniek ontworpen motorfiets die bijna € 1 miljoen kost. Het is handgemaakt door kunstenaar Jack Armstrong en is bedekt met zijn kenmerkende Cosmic Extensionalisme-schilderij. Er is slechts één exemplaar van deze motorfiets gemaakt.

4: Dodge Tomahawk

De Dodge Tomahawk is geen traditionele motorfiets, maar eerder een conceptvoertuig dat lijkt op een motorfiets. Het heeft vier wielen en een Viper-motor en kan snelheden bereiken tot 640 km / u. De prijs van de Dodge Tomahawk is € 550.000 en er zijn slechts 9 van deze voertuigen geproduceerd.

5: Yamaha Roadliner BMS Chopper

De Yamaha Roadliner BMS Chopper is een speciale editie chopper die is ontworpen door de beroemde chopperbouwer Jeff Nicklus. Het ontwerp is geïnspireerd op de B-2 Stealth-bommenwerper en is voorzien van een krachtige V-twin-motor. De prijs van deze motorfiets is € 500.000 en er is slechts één exemplaar van deze motorfiets gemaakt.

Conclusie:

Deze motorfietsen zijn niet alleen bijzonder vanwege hun hoge prijs, maar ook vanwege hun unieke ontwerpen en gebruik van hoogwaardige materialen. Ze zijn vaak gelimiteerd in aantal en zijn daarom exclusief en zeldzaam. Hoewel de meesten van ons nooit zo’n motorfiets zullen bezitten, kunnen we wel genieten van de prachtige afbeeldingen en ons laten inspireren door de creativiteit van de ontwerpers die deze motorfietsen hebben gemaakt.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten