Ga naar de inhoud

CRYPTO BROKER REVIEW: SATOS

Vandaag op de agenda is het reviewen van een online broker genaamd SATOS. SATOS is een cryptocurrency in- en verkoopportaal opgericht in 2013 met een service first mentaliteit. Dat klinkt hip, maar wat doet het, hoe werkt en het nog interessanter: Is crypto a la 2022 nog interessant? Je leest het allemaal in deze review op Mannnen.nl!

Wat is SATOS?

SATOS is een in- en verkoopportaal dat zich volledig focust op gemak. Alles wat je doet via de website, of app, moet gemakkelijk zijn. Santos is relatief nieuw op de markt, net zoals de meeste grote crypto-portals. Ze bestaan nu zo’n 6 jaar en zijn rap gegroeid. De reden voor deze snelle groei snappen wij wel. Het platform is helder, duidelijk en is normale taal geschreven. 

Ze bieden naast de mogelijkheden om crypto te traden, ook de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier meer informatie te verkrijgen over enkele bekende coins, zoals (natuurlijk) Bitcoin, Ripple, Litecoin maar ook Bitcoin Cash. Ze geven uitleg over de betekenis van deze coins, de potentie van deze coins en waarom je het wel/niet zou moeten kopen.

satos review

Crypto traden in 2022

Als wij gaan kijken naar de belangrijkste tradingmogelijkheden zonder een groot risico (want daar houden wij niet van), blijven wij toch bij de grootste en bekendste coin: De Bitcoin. Waar velen al jaren geleden zeiden dat de hype wel over was, denken wij dat Bitcoin er is om te blijven. Het zal misschien geen exponentiële groei van 1000% meer meemaken, maar een groei van enkele tientallen of zelfs honderden procenten, zit er ons inziens echt nog wel in. Het voordeel van zo’n grote, maar steady coin, is dat de kans op geld verliezen ook minder is. En het aspect van ‘geld verliezen’ wordt bij crypto nog wel eens vergeten. 

Bitcoin stond precies 12 maanden geleden op een waarde van 13K per bitcoin. Momenteel is de bitcoin zo’n 54K waard. Dit is toch een groei van bijna 400%! Zo’n rendement ga je natuurlijk nooit behalen door je geld op een spaarrekening te laten staan. Tegenwoordig betaal je bij sommige banken zelfs negatieve rente als je veel spaargeld hebt. Bij Mannnen.nl vinden we het dus slim om te investeren, maar wel alleen met geld dat je niet direct nodig hebt. Crypto traden brengt namelijk risico’s met zich mee en je kunt je inleg verliezen. 

Bitcoin kopen of altcoins kopen?

Wil jij crypto kopen bij Satos? Dan twijfel je misschien over welke coins je moet kopen. Heel logisch, want we hebben geen glazen bol waarmee we de exacte koers kunnen voorspellen. Daarom is het altijd belangrijk dat jij je verdiept in de crypto’s die jij interessant vindt. Onderzoek het project achter de coin en de implementatie-mogelijkheden, om te bepalen of het een coin is die echt waarde met zich meebrengt. 

Je kunt grote en (relatief) veilige coins zoals ethereum, cardano of bitcoin kopen. Wil je gokjes wagen met een aantal altcoins? Dan kun je coins zoals HOLO, Polkadot, Shiba Inu of XRP kopen. Met de juiste altcoins kun je, in alt-season, snel veel winst maken. Wees je echter bewust van de risico’s. Deze cryptomunten kunnen ook ineens klappen en veel minder waard worden, waardoor jij met een wallet vol waardeloze coins zit opgescheept. Beleg dus altijd met gezond verstand! 

Crypto koersen bij SATOS

SATOS helpt jou bij het vinden van de juiste munten om in te investeren. Je kunt op hun website namelijk alle koersen analyseren en dus zien hoe de prijs van een munt zich heeft ontwikkeld. Bovendien vind je er meer informatie over de coins en hun geschiedenis. Denk jij er bijvoorbeeld over na om te investeren in Ripple? Dan kun je eerst de Ripple (XRP) koers bekijken en analyseren welke kansen er liggen. 

Vervolgens kun je eenvoudig een bestelling plaatsen om Ripple (of een andere coin) te kopen. Hoe doe je dit? 

  1. Maak een wallet aan
  2. Plaats je bestelling bij SATOS
  3. Betaal de bestelling via iDeal, SEPA of Bancontact
  4. Verificatie
  5. Transacties worden daarna direct verwerkt

Het is ook mogelijk om Ripple, Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Bitcoin Cash te verkopen via SATOS. 

SATOS ervaringen

Voor deze review hebben we SATOS natuurlijk zelf even geprobeerd. Wij vinden het platform gemakkelijk in het gebruik. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het kopen of verkopen van coins gaat snel. De crypto koersen en extra informatie zorgen ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken. Helaas kun je niet alle coins traden via SATOS. Het aanbod is nu nog redelijk beperkt, maar hopelijk worden er in de toekomst meer munten toegevoegd. Houd ook rekening met het minimumbedrag van 100 euro om te starten.

De SATOS ervaringen van andere gebruikers zijn ook overwegend positief. Op Trustpilot krijgen ze namelijk 3,9 ster van de 5 sterren op basis van meer dan 1700 reviews. Vooral de snelheid van transacties en het gebruiksgemak worden als zeer positief ervaren. Negatieve reviews gaan over de kosten per transactie. Maar deze kosten betaal je bij elke crypto broker. Je betaalt namelijk voor hun diensten, waaronder netwerkkosten en conversiekosten (1,95% van het aankoopbedrag). 

Raden wij SATOS aan? Zeker! Voor iedereen die snel en eenvoudig verschillende cryptomunten wil traden biedt SATOS een goede service. Heb jij liever de keus uit meer coins? Bekijk dan eens onze Bitvavo review en ontdek de grootste crypto exchange van Nederland.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten