Ga naar de inhoud

Badkamerspiegel kopen? Zo kies je de perfecte spiegel voor je badkamer

Ben jij bezig met het verbouwen of renoveren van je badkamer? Dan denk je natuurlijk na over welke douchecabine je wil, of je een stortdouche neemt en welke wc je plaatst. Sta ook even stil bij het kiezen van de perfecte spiegel voor je badkamer. Minstens net zo belangrijk namelijk! Bij Mannnen.nl helpen we je graag de beste badkamerspiegel kopen. In deze blog vertellen we je precies waar je op moet letten.

badkamerspiegel kopen

Waarom is een goede badkamerspiegel belangrijk?

De badkamer is een belangrijke ruimte in je woning. Je brengt er onbewust meer tijd door dan je denkt. Klaarmaken voor je werkdag, nog even je snel je haar in model brengen voor je gaat stappen of gewoon even terugtrekken van de rest en Scorito spelen op je telefoon. Om jezelf goed klaar te kunnen maken, is een goede badkamerspiegel belangrijk.

Maar een mooie spiegel in je badkamer is niet alleen praktisch. Het maakt de badkamer ook helemaal af. Daarom is het slim om een badkamerspiegel te kiezen die qua uitstraling goed in je badkamer past. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je een badkamerspiegel kopen tot een succes maakt.

Vorm badkamerspiegels

Bij het kopen van een nieuwe badkamerspiegel heb je enorm veel keus. Er zijn badkamerspiegels verkrijgbaar in alle vormen, soorten en maten. Begin je aankoopproces met het kiezen van de gewenste vorm van je spiegel.

De badkamerspiegel vorm stem je af op de stijl en inrichting van je badkamer. In een stoere mannelijke badkamer kies je bij voorkeur voor een vierkante spiegel. Dit past goed bij een inrichting met zwarte meubels of een massieve wasbak. Bij een lichte badkamer staat een ronde badkamerspiegel vaak het mooist.

Kies het formaat van je nieuwe spiegel

Vervolgens is het belangrijk om het formaat van de badkamerspiegel te bepalen. Dit doe je op basis van de totale grootte van je badkamer. Logischerwijs koop je een grote badkamerspiegel wanneer je een ruime badkamer hebt. In kleinere badkamers staat een subtieler formaat beter, zo oogt de ruimte overzichtelijk.

Voor een kleine badkamer kun je bijvoorbeeld kijken naar een 60 cm badkamerspiegel. Heb je een grote badkamer? Dan zijn er ook spiegels met een diameter van 70 tot 100 cm te koop. Neem altijd een spiegel die iets minder breed is dan je badkamermeubel, in het geval van een ronde badkamerspiegel. Heb je een vierkante of rechthoekige spiegel op het oog? Deze kan gerust net zo breed zijn als je badkamermeubel. Wel zo handig wanneer je een dubbele wasbak hebt of vaak samen voor de spiegel staat.

Wil je een badkamerspiegel met verlichting?

Een nieuwe badkamerspiegel kopen gaat tegenwoordig verder dan enkel de vorm en het formaat kiezen. Je kunt tegenwoordig namelijk veel extra opties kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiegel met LED verlichting? Dit geeft extra sfeer, maar is ook erg handig. Je hoeft namelijk niet continu de lamp in de badkamer aan te zetten.

Bij een LED-spiegel is er verlichting ingebouwd rondom de spiegel. Het geeft je badkamer een luxe uitstraling en dit zien we tegenwoordig vaak in nieuwe badkamers. Een goede keuze is een badkamerspiegel met verlichting van Sanexo. Hier vind je een ruim aanbod spiegels met LED-verlichting voor een scherpe prijs.

badkamerspiegel met verlichting

Extra opties zoals een badkamerspiegel met verwarming

Een andere mooie optie is verwarming in je spiegel. Dit voorkomt condensvorming op je spiegel tijdens het douchen. Na een hete douche wil jij je snel klaarmaken om weg te gaan, maar je kunt je haar niet doen omdat de spiegel nog beslagen is. Super irritant! Een badkamerspiegel met verwarming kopen is dé oplossing. Zet de verwarming aan als je gaat douchen en de spiegel zal niet meer beslaan.

Nieuwe badkamerspiegel kopen voor de laagste prijs

Ben jij bezig met het renoveren van de badkamer en op zoek naar een nieuwe badkamerspiegel? Let bij het kopen van een nieuwe badkamerspiegel op kenmerken als de vorm en het formaat. Zo koop je een spiegel die perfect past bij de rest van jouw badkamer en douche. Wil je extra luxe? Dan kun je kiezen voor een spiegel met verlichting en verwarming. Door online aanbiedingen te vergelijken vind je bovendien altijd jouw nieuwe badkamerspiegel voor de laagste prijs.

Bij Mannnen.nl helpen we je graag bij het inrichten van je woning. Lees ook eens onze tips over het installeren van je douchecabine, de ultieme mancave bouwen en hoe je de zolder kunt verbouwen tot slaapkamer.