Ga naar de inhoud

Zelf sleutelen aan je auto? Hier moet je rekening mee houden!

Kijk jij ook altijd een beetje met jaloezie naar die handige mannen die de hele dag aan hun auto aan het sleutelen zijn? Waarom begin je er zelf niet aan? Met een beetje onderzoek ben je er vrij snel achter hoe de auto in elkaar zit. Op internet zijn heel veel auto onderdelen gewoon te koop. Naast het feit dat het leuk is om aan je auto te sleutelen kun je ook nog eens een hoop geld besparen. Je hoeft immers een hoop klussen niet meer uit te besteden aan een dure monteur. Dit zijn drie dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf aan je auto gaat sleutelen!

Begin klein

Als je van jezelf weet dat je geen ster bent in klussen, moet je misschien niet zelf aan je auto gaan sleutelen. Ook als je wel handig bent, maar nog nooit aan je eigen auto gezeten hebt, is het raadzaam om klein te beginnen. Automonteurs zijn niet voor niets opgeleid in wat ze doen. Trek niet direct de hele voorklep open, straks richt je meer schade aan en moet je alsnog naar een monteur. Begin met simpele dingen als het vervangen van een lampje of een ruitenwisser. Koelvloeistof bijvullen of een luchtfilter vervangen zijn ook dingen die je prima zelf kunt doen. Lees zorgvuldig een gebruiksaanwijzing of kijk een tutorial voor je zomaar aan de slag gaat.

auto-onderhoud checklist

Zorg voor een geschikte locatie

Het is in Nederland verboden om op een openbare parkeerplaats zomaar onder je auto te gaan liggen. Als jij aan je auto wilt klussen moet je dus een geschikte locatie hebben. Een loods of schuur is ideaal. Een eigen garage of oprit is ook helemaal prima. Als jij heel klein woont, afhankelijk bent van een openbare parkeerplaats en ook niet echt het geld hebt om een loods te huren is het heel jammer, maar dan is zelf sleutelen aan de auto nog even niet voor je weggelegd.

Zorg voor het juiste gereedschap

Voor het sleutelen aan je eigen auto heb je echt een uitgebreid en kwalitatief gereedschapsset nodig. Koop op voorhand het juiste gereedschap. Check voor ieder klusje wat je gaat doen, alle stappen en kijk of je alle benodigdheden in huis hebt. Het zou ontzettend vervelend zijn wanneer je auto helemaal uit elkaar ligt en je erachter komt dat je net één sleuteltje mist.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten