Ga naar de inhoud

Zelf aan de slag gaan met klussen in huis 

Het aantal Nederlandse mannen wat klussen in en rondom hun woning zelf uitvoert is de afgelopen jaren toegenomen. Als gevolg van onder meer het hybride werken bij veel werkgevers heeft men meer tijd om deze klussen op te pakken. Daarbij is het uitvoeren van deze klussen steeds makkelijker geworden, door de instructies die men hier online over vindt. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van een bouwmarkt, waar complete stappenplannen te vinden zijn voor de uitvoering van klussen. Ook op een platform als YouTube is veel informatie te vinden. Materialen die benodigd zijn voor de uitvoering van een klus bestel je eenvoudig online. Denk aan materialen als schroeven, pluggen, tape en bijvoorbeeld purschuim van Toolstation

Tip: kies voor kwaliteit in plaats van voor de goedkoopste optie. Het maakt de uitvoering van je klussen makkelijker, komt het eindresultaat ten goede en voorkomt dat je al snel opnieuw aan de slag moet. 

Verbouwen

Zwaar gereedschap voor klussen huur je bij de bouwmarkt 

Heb je voor de uitvoering van een klus zwaar gereedschap nodig? Je huurt het gereedschap per dag, per week of zelfs voor een maand bij de bouwmarkt. Een bestelling plaats je online, waarna je het gehuurde gereedschap de volgende dag op kunt halen bij voldoende beschikbaarheid. Het huren van gereedschap maakt dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen in apparatuur die je na uitvoering van de klus mogelijk niet meer gebruikt. Dit zou zonde zijn. Ook bij de huur van gereedschap geldt dat het verstandig is om te kiezen voor kwaliteit. Alternatief voor het huren van gereedschap bij een bouwmarkt is het huren hiervan bij een vriend of familielid. Zorg dat je vooraf heldere instructies krijgt over het gebruik van zwaar gereedschap om ongelukken te voorkomen. 

Maak vooraf een plan voor de uit te voeren klus 

Om te voorkomen dat je een klus tussentijds moet stoppen of dat het eindresultaat niet goed aansluit op je verwachtingen vooraf, is het raadzaam om te starten met een helder plan. Werk vanaf het gewenste eindresultaat stapsgewijs terug naar de start van het project. Het helpt je inzichtelijk te maken welk gereedschap je nodig hebt, wat de materialen zijn die je vooraf online moet bestellen en wat een geschikt moment is voor de uitvoering van de klus. Je voert klussen het liefst in één keer uit. De eerder genoemde stappenplannen en instructievideo’s die online te vinden zijn helpen je hierbij. 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten