Ga naar de inhoud

Werken en leren in de techniek: de voordelen op een rij

Misschien heb je de technische sector altijd al interessant gevonden. Tegelijkertijd durfde je de stap nooit te wagen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. De technische sector blijft namelijk met de dag groeien. Onze samenleving rust op de techniek. Hierdoor neemt niet alleen het aantal banen toe, maar groeit ook de vraag naar technisch geschoold personeel.

Iedereen met affiniteit voor de techniek kan dan ook gerust een opleiding overwegen. Een technische opleiding staat tegenwoordig bijna garant voor baanzekerheid en er is ongelooflijk veel mogelijk. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van werken en leren in de techniek.

werken leren in de techniek

Leren in de techniek met een BBL opleiding

In de technische sector zijn er met name veel BBL-opleidingen te vinden. Bij deze opleidingen ben je niet verplicht om constant in de schoolbanken te zitten. De kneepjes van het vak leer je nou eenmaal grotendeels in de praktijk. Er is natuurlijk ook ruimte voor theorie, maar het overgrote deel van de tijd ben je gewoon al aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

Kies je voor een bbl elektrotechniek opleiding? Dan geniet je direct van een volwaardig salaris. Dit maakt deze opleidingen een stuk aantrekkelijker. Werken en leren heeft echter nog meer voordelen. We lichten ze hieronder kort toe.

Ontdekken waar je interesses liggen

Als je alleen maar met de theorie bezig bent, is het soms lastig om te ontdekken waar je interesses liggen. Iets kan op papier heel interessant lijken, maar in de praktijk juist niets voor jou zijn. Het zal je verbazen hoeveel mensen er pas na hun afstuderen achter moeten komen dat een bepaalde baan helemaal niet bij hen past. Dat is natuurlijk zonde van je tijd en energie!

Zodra je kiest voor een bbl installatietechniek opleiding of een andere BBL-opleiding binnen de technische sector, dan word je direct op sleeptouw genomen in de ‘echte wereld’. Het werk is erg veelzijdig en je wordt geconfronteerd met verschillende klussen waarop je jouw vaardigheden en kennis kan toepassen.

Omscholing is gemakkelijker

Ben jij iemand die ooit afgestudeerd is in iets wat je eigenlijk helemaal niet zo fijn vindt om te doen? Dan kan dat heel beklemmend voelen. Soms heb je het gevoel dat je geen andere keus meer hebt dan deze baan aanhouden. Vooral vanwege financiële redenen. Je moet wel gewoon je vaste lasten kunnen betalen. Je kunt niet zomaar terug de boeken induiken.

Wanneer je kiest voor werken en leren middels bijvoorbeeld opleidingsinstituut Strevon, dan geniet je direct van een volwaardig salaris. Je leert de kneepjes van het vak in de praktijk. Hierdoor doe je niet alleen ongelooflijk snel kennis op, maar merk je ook dat je al snel zelfstandig aan de slag kunt. Daarnaast maken veel bedrijven in de techniek gebruik van de diensten van Strevon om personeel te vinden, hierdoor kom je gemakkelijk aan een baan.

Vergeet niet dat er een groot tekort is aan goed geschoold personeel binnen de technische sector. Wanneer je deze stap maakt, ben je ook verzekerd van een baan met toekomstperspectief. Dat geeft meer vertrouwen om deze sprong in het diepe te wagen.

Meer werkervaring door werken en leren

In vrijwel elke nieuwe vacature wordt gevraagd naar iemand met werkervaring. Best lastig als je net een opleiding hebt afgerond. Wanneer je echter voor een combinatie van werken en leren koos, kan je dit direct meenemen als werkervaring. Dit zorgt ervoor dat je een streepje voor hebt op andere geïnteresseerden.

Meer interessante blogs lezen over werk en business? Op Mannnen.nl geven we je graag tips, zoals hoe je thuiswerken kunt optimaliseren, hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren en hoe je jouw technische werkplek inricht.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten