Ga naar de inhoud

Wat voor vloer kies je in huis?

Wanneer je gaat verbouwen of verhuizen, is het vaak tijd om een nieuwe vloer te kiezen. Er zijn zoveel opties beschikbaar, zoals tegels, laminaat, vinyl, tapijt, houten vloeren en pvc vloeren bij onlinevloerenspecialist. Maar hoe kies je nu de beste vloer die perfect past bij jouw huis?

Welke vloer leg je waar?

Bij het kiezen van een vloer voor je huis wordt meestal gekeken naar praktische overwegingen. Tegels worden vaak gekozen voor de badkamer en het toilet, laminaat voor de woonkamer en tapijt voor de slaapkamers. Deze keuzes zijn begrijpelijk omdat houten vloeren en tapijt niet zo geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Toch zijn er veel meer mogelijkheden om de juiste vloer te kiezen voor jouw huis. Pvc vloeren zijn bijvoorbeeld een uitstekende optie, omdat ze geschikt zijn voor elke ruimte in huis en verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen. Ze zijn bestand tegen stoten en kunnen ook goed tegen water. Bovendien zijn pvc vloeren ideaal voor de woonkamer en keuken, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn.

Laminaat

De sfeer in huis

De sfeer in je huis wordt sterk beïnvloed door de vloer die je kiest. Verschillende kleuren en uitstralingen kunnen meteen de basis leggen voor de gewenste sfeer. Bijvoorbeeld, een houten vloer creëert een warm en knus gevoel, terwijl tegels of een giet-, of betonvloer eerder een moderne en strakke uitstraling geven. Het is dus essentieel om te weten welke sfeer en stijl je wilt in je huis voordat je een vloer kiest. Maak eerst een moodboard met je gewenste interieurstijl, zodat je beter kunt bepalen welke vloer het beste bij jouw stijl past. Hoewel een houten vloer een goede basis is, kan het voor een strak en modern interieur soms te warm zijn. Het moodboard zal je helpen om de juiste keuze te maken voor de gewenste sfeer in jouw huis.

Praktisch nadenken

Naast het esthetische aspect, is het ook belangrijk om praktisch na te denken bij het kiezen van een vloer. Hoewel een hoogglans witte vloer er prachtig uitziet, kan dit minder geschikt zijn als je kinderen hebt en niet constant wilt dweilen. Het is dus belangrijk om een vloer te kiezen die gemakkelijk te onderhouden is en past bij je leefsituatie. Ook moet je rekening houden met eventuele vloerverwarming in huis. Een houten vloer kan problemen geven in combinatie met vloerverwarming, maar een pvc vloer met houtlook is juist een uitstekende keuze die hier goed mee samengaat. Door praktisch na te denken, kun je een vloer kiezen die zowel mooi is als functioneel, en die perfect past bij jouw leefstijl en behoeften.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten