Ga naar de inhoud

Waar moet je op letten bij buitenverlichting?

Als je als man niet gezegend bent met een mancave, dan moet je dit maar anders oplossen. Niet iedereen heeft veel ruimte over in huis en dan moet je toch echt creatief gaan zijn. Je kunt de lange avonden ook doorbrengen met je vrienden in de tuin, maar dan is het wel handig als je de boel goed geregeld hebt. Zo wil je bijvoorbeeld niet in het donker zitten en dan is goede buitenverlichting niet langer een luxe, maar een basisbehoefte. Dit kun je op ontzettend veel verschillende manieren vorm gaan geven en dat is een leuke bezigheid. Je kunt op verschillende manieren de tuin gaan verlichten en hier kun je ook steeds wat variëren als het toch nog net niet bevalt.

Hoe waterbestendig moeten de lampjes zijn?

Het is belangrijk om wel te kijken naar de specificaties van de lampjes en om goed op te letten voor welke omstandigheden de verlichting geschikt is. Hoe hoger de IP waarde, die minimaal 20 is, hoe meer vocht de lampjes aan kunnen. Je wilt tenslotte geen lampjes buiten hangen die niet tegen een regenbui kunnen . Tenzij deze onder de overkapping hangen. Let hier daarom goed op tijdens de aankoop, zodat je ook nog lang gebruik kunt maken van de lampjes.

buitenverlichting

Wat vind je belangrijk?

Als je dan op zoek bent naar de lampjes, dan is er ontzettend veel waar je op zou kunnen letten. Vind jij het bijvoorbeeld interessant om de tuin nog wat duurzamer te maken? Dan zijn lampjes die werken op zonlicht de perfecte optie. Deze laden gedurende de dag op om jou in de avonden te voorzien van sfeervol licht en dit kost jou niks extra’s op de energierekening. Ook kun je op onderzoek uitgaan naar slimme verlichting die je bijvoorbeeld met een app kunt bedienen. Voor veel mannen is het toch wel de uitdaging om het huis slim te maken, maar dit kun je lekker doortrekken naar de tuin.

De place to be

Ga dus op zoek naar de verlichting die het beste aansluit bij jouw eisen en wensen. Misschien wil jij wel een lantaarn of ga je liever voor hanglampen of inbouwspots om ook ‘s avonds lekker in de tuin te kunnen zitten samen met vrienden. Je verlengt op deze manier je woning en dat is altijd een goed plan. Zo kun je in de zomer lang blijven zitten, maar ook in de winter is het altijd sfeervoller om in een goed verlichte tuin te staan tijdens oud en nieuw bijvoorbeeld. Jouw tuin wordt zo de place to be.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten