Ga naar de inhoud

Shampoo Bars – Duurzame Shampoo

Je hoeft de krant maar open te slaan, het nieuws te bekijken of dit onderwerp komt naar voren; ‘Duurzaamheid’. Van vrijwel alle producten bestaat tegenwoordig ook een duurzame variant. Je hebt elektrische auto’s, ‘groene energie’, milieuvriendelijke wijn en deze week kregen wij iets nieuws in de brievenbus: Duurzame Shampoo van Shampoo Bars. Nu ben ik zelf het type man dat met 1 shampoo-fles het gehele lijf onder handen neemt. Voor vrouwen is dit volgens mij een utopie, gezien het badkamerkastje van mijn vriendin met minimaal 20 verschillende potjes, crèmes en gelletjes volstaat. 

Wij hebben deze natuurlijke shampoo getest en onze ervaring lees je in deze review op Mannnen.nl! 

duurzame shampoo bars

Shampoo Bars testen

Maargoed, we kregen dus Shampoo Bars opgestuurd om te testen en te reviewen. Dan toch meer eerst even inlezen in wat het is, wat het doet en hoe het werkt. De Shampoo Bars zijn ontwikkeld door een jong en enthousiast team dat zich wilt inzetten voor duurzaamheid. Iets dat wij altijd kunnen waarderen. Vaak zit aan duurzaamheid echter ook een hogere prijskaartje. Hier waren wij echter positief in verrast. De duurzame shampoobar gaat zo’n 80 wasbeurten mee en vervangt hiermee 3 plastic flessen (aldus de Website Shampoobars.nl zelf). 

In hoeverre dit echt klopt, moeten wij laten achterkomen, want in de tijd tussen het reviewen van de Shampoobar en het schrijven van de blog, heb ik nog niet 80 keer kunnen douchen. De prijs van 4.95 voor een medium bar en 8.95 voor een grote shampoobar, vind ik reuze meevallen. Vooral als je ziet dat een standaard potje shampoo tegenwoordig ook 5 euro kost. Dus redelijk voordelig, gaat lang mee, klinkt goed so far! 

Gebruik Shampoo Bar

Bij de post kregen wij twee shampoo-bars en 1 bewaardoosje. Dit alles werd verstuurd in een klein brievenbuspakketje (scheelt weer thuisblijven). De bars zelf zitten in kleine kartonnen verpakkingen en het bewaardoosje werd los geleverd. De geur van de shampoobar was onze eerste positieve ervaring met dit product. De lavendel kwam in 1x het huis binnen! Met meer dan 20 verschillende geuren/smaken van de shampoobars, is er bovendien voor iedereen wat wils.

Gelijk maar even uitproberen dan, want dat is toch het belangrijkste. De instructies spreken redelijk voor zich, aangezien iedereen weet hoe ze shampoo moeten gebruiken. Natte handen over de bar halen, of de bar rechtstreeks over het haar wrijven. Hierbij gelijk het eerste ‘negatieve’ punt: damn dat is glad. Nu snappen wij dat ze in de gevangenis geen blokken shampoo meer hebben. Na twee keer oppakken, had ik de tactiek door en werd het smeren makkelijker.

De shampoo verspreid makkelijk, de geur is lekker en het uitspoelen ging ook soepel. Nu is dat voor mannen vaak geen probleem, maar m’n vriendin (met lange haren), kon dit ook beamen. Prima shampoo’tje dus! Trouwens, een Maccie op zn tijd is ook wel lekker! Check hier welke 24/7 open zijn!

shampoo bars test

Onze ervaring met Shampoobars.nl

De Shampoobar doet eigenlijk alles wat je van een shampoo moet verwachten, dus verwacht geen nieuw wereldwonder op gebied van shampoo. Wat ons vooral verbaasde, is dat dit volledig duurzaam geproduceerd kan worden en voor een scherpe prijs aangeboden kan worden. Met 4,95 voor een shampoobar, is dat absoluut niet duurder dat de niet-duurzame merken. 

Bovendien is het assortiment lekker ruim en kun je voor ieder haartype een passende Shampoo Bar vinden. Zo zijn er shampoos voor normaal haar, maar bestel je ook eenvoudig shampoo tegen vet haar. Verder kun je hier terecht voor Conditioner Bars en bars voor body en gezicht. Wil je alles-in-1? Bestel dan een van de heerlijke combipakketten! 

Als laatste tip wil ik het team van Shampoo-bar nog een abonnementsvorm meegeven, zorg dat je elke twee maanden een nieuwe bar binnenkrijgt, verschillende geuren, etc etc. Dat maakt het nog makkelijker om nooit meer mis te grijpen op shampoo! 

Tips van Mannnen.nl

Is jouw haar fris en fruitig door deze lekker Shampoo Bars? Pak dan natuurlijk na het douchen nog even je baardolie erbij. Check hier nog even onze tips voor baard laten groeien en combineer jouw frisse look met het perfecte pak!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten