Ga naar de inhoud

7 schoonheden man

Ha mannen! We weten natuurlijk dat we allemaal extreem knap en mooi zijn. Of althans, zo denken de meeste mannen over zichzelf. Maar wat zijn eigenlijk de 7 schoonheden van een man? Wij gaan vandaag meer info geven over de 7 schoonheden van een man. Hoeveel bezit jij er? En kun je er überhaupt iets aan doen of je ze wel of niet hebt?

Wil je weten wat de 7 schoonheden van de vrouw zijn? Check dan deze blog

De 7 schoonheden van de man

Voor iedereen die 30 seconds probeert te winnen, hierbij gelijk de antwoorden. 

 1. Kaalheid
 2. Sprekende ogen
 3. Brede kaaklijn
 4. Gezichtsbeharing
 5. Volle lippen
 6. Sterke gelaatstrekken
 7. Fysiek / Spieren
7 schoonheden man

Uitleg 7 schoonheden man

Wil je toch iets meer weten over de 7 schoonheden van de man? Dan gaan wij je dat toch vertellen! 

Schoonheid van de man nummer 1: Kaalheid

Ja, dit is echt waar. En dat schrijf ik niet alleen omdat ik zelf ook kaal ben. Kaalheid wordt van oudsher als ‘mannelijk’ gezien en is dus een officiële schoonheid van de man. En het grote voordeel; hier kan dus iedereen aan komen! Want waar een volle bos met haren soms lastiger te verkrijgen is, kan iedereen een tondeuse pakken! 

Nr 2: Sprekende ogen

Sprekende ogen zijn ook 1 van de 7 schoonheden van de man. En sprekend mag je in allerlei manieren bedenken, maar het meest gebruikte is een opvallende of felle kleur. Je kunt dus fel blauwe ogen hebben, of 1 groen en 1 bruin oog, zolang ze maar opvallen. Dit is iets lastiger te verkrijgen, al kun je met lenzen een eind komen. Wel moeten je ogen dus ook echt spreken. Dus heb je last van die overhangend ooglid? Dan heb je pech! 

3: Brede Kaaklijn

De brede kaaklijn is ook 1 van de zeven schoonheden. Dit komt vanuit de Egyptische cultuur, waar een brede, hoekige kaaklijn zou betekenen dat je veel testosteron bezit. Je wordt ruiger gezien en zou dus beter voor nageslacht kunnen zorgen. Mannen met zo’n typische kaaklijn? Channing Tatum en Victor Verhulst! Kijk maar eens goed. 

4: Gezichtsbeharing

En dan hebben we het niet over een vlassig baarje of een vlassig snorretje, maar een goede, volle getrimde baard is 1 van de 7 mannelijke schoonheden! Nu hadden ze die mogelijkheden vroeger nog niet. Vroeger was het gewoon; mannen hebben baarden, zijn ruiger en dienen te jagen en voor kinderen te zorgen. Tegenwoordig hebben we wel mogelijkheden om onszelf te verzorgen en is de verzorging iets belangrijker geworden. Een mooi getrimd baardje is nu een mannelijke schoonheid! 

5: Volle lippen

Bij ons mannen is een tripje naar de plastisch chirurg nog iets minder ‘gewoon’, maar na het lezen van deze blog zou dat maar zo kunnen veranderen! Volle lippen bij mannen is namelijk ook 1 vd 7 schoonheden. Het zou betekenen dat je seksueel aantrekkelijker bent. Echter moeten ze ook weer niet te groot zijn, want dat zou weer vrouwelijk kunnen worden. Lastig wereldje dit! 

6: Sterke gelaatstrekken

Wie z’n trekken? Gelaatstrekken! Voor de minder slimme mannen hier; dat zijn de vormen van enkele items van je hoofd. Denk aan je kaaklijn, ogen, neus, en mond. Hier dient dus een mooie verhouding in te zitten. Het lastige is echter; deze verhouding is niet bekend. Dit moet je dus echt aan de vrouwen zelf vragen wat ze mooi vinden. 

7 schoonheden van man

Nummer 7 van de 7 schoonheden: Spieren

Jaja, duik de gym maar in! Het hebben van spieren of een sterke fysiek, is 1 van de 7 schoonheden van de man. Dit komt vanuit de Griekse oudheid, waarbij je de standbeelden vast wel kent. Het ideale beeld zijn brede schouders, grote armen en een gespierd buikje. En nee, dus geen dad bod. Dat wordt echt afvallen heren! 

Waar komen de 7 schoonheden van de man vandaan?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dit is onbekend. Wat wel bekend is, is de man die de 33 schoonheden heeft bedacht. Sindsdien is de lijst steeds wat kleiner geworden, tot de lijst met 7 mannelijke schoonheden. Maar de eerste 33 schoonheden zijn afkomstig van een Italiaanse schrijver Morpurgo. Deze heeft in de 16e eeuw meerdere gedichten geschreven over de schoonheden van de man. Deze gedichten zijn met de tijd meegegaan, al zijn de schoonheden wel iets aangepast. Je kunt het zien als de Moderne 7 schoonheden Man. Want kaalheid is niet iets wat ik het normale beeld van ‘schoonheid’ past, maar in dit lijstje wel. Komen jullie weer even goed weg he! 

Vond je dit een toffe blog? Check dan ook eens hoe je Indirect moet grillen of welke vragen jij op een sollicitatiegesprek kunt verwachten!

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten