Ga naar de inhoud

Hoe kun je zelf een ruitenwisser vervangen?

Tijdens slecht weer is goed zicht op de weg van levensbelang. Ruitenwissers heb je dus echt nodig. Deze vegen je autoruiten schoon, zelfs in regen, sneeuw of hagel. Het is dus noodzakelijk om versleten ruitenwissers op tijd te vervangen. In dit artikel leer je wanneer en hoe je heel gemakkelijk je ruitenwissers zelf kunt vervangen, zodat je altijd helder zicht hebt tijdens je rit.

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Het is soms lastig te bepalen wanneer je ruitenwissers aan vervanging toe zijn, maar er zijn duidelijke tekenen om op te letten. Als ze lawaai maken, strepen achterlaten of piepen tijdens het wissen, is het hoog tijd om ze te vernieuwen. Ook beschadigingen door vorst of zonlicht kunnen hun levensduur verkorten. Neem deze signalen serieus voor veilig rijden in slechte weersomstandigheden.

Ruitewissers vervangen

Hoe kun je zelf ruitenwissers vervangen?

Het vervangen van je ruitenwissers is iets wat je zelf kunt doen, zonder al te veel gedoe. Neem eerst de instructies door die bij de nieuwe ruitenwissers zitten, want hiermee leer je hoe ze precies op jouw auto moeten worden gemonteerd. Vervolgens til je de ruitenwisserarm omhoog of zet hem in de servicestand. Kijk eens naar je oude ruitenwissers; als ze gewoon vies zijn, kun je ze misschien nog schoonmaken. Als ze echter versleten of beschadigd zijn, klik ze dan gewoon los en schuif ze uit de ruitenwisserarm. Pak de nieuwe ruitenwissers en klik ze stevig vast op hun plek. Zet de ruitenwisserarm weer terug in de normale stand en test de nieuwe ruitenwissers door ze een paar keer op en neer te bewegen. Gebruik wat ruitenwisservloeistof om te zien of ze goed werken. Het is een snelle taak die ervoor zorgt dat je ruitenwissers goed functioneren wanneer je ze nodig hebt, vooral in slecht weer.

Welke ruitenwissers heb je nodig?

Je moet echt de juiste ruitenwissers kiezen van abcauto-onderdelen.nl, omdat niet elke ruitenwisser past op elke auto. Je kunt ruitenwissers van gerenommeerde merken zoals Bosch kopen, maar er zijn ook goede opties verkrijgbaar bij winkels zoals de Action. Het belangrijkste is dat de nieuwe ruitenwissers perfect passen op jouw specifieke auto. Dit kun je meestal controleren door de kentekencheck op de website van een leverancier te gebruiken, of je kunt altijd om advies vragen in een garage als je twijfelt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste ruitenwissers hebt die optimaal zullen presteren en zorgen voor een helder zicht tijdens het rijden.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten