Ga naar de inhoud

FitGun review: de beste massage gun?

Stress, vermoeidheid en spanning lijken tegenwoordig onvermijdelijk in ons dagelijks leven. We rennen van de ene verplichting naar de andere, zonder een moment voor onszelf te kunnen vinden. Daarnaast staan we regelmatig in de sportschool om fit en sterk te blijven. Gevolg? Gespannen spieren, triggerpoints en lang last blijven houden van spierpijn. Een massage gun kan uitkomst bieden. Door middel van zelfmassage kun je namelijk deze spierspanning verminderen.

De afgelopen periode heb ik de FitGun Elite mogen testen. Deze percussie massage gun gebruik je om elke spier in je lichaam te kunnen masseren. In deze FitGun review zal ik mijn ervaringen delen, de verschillende functies van de massage gun verkennen en mijn eerlijke mening geven over de effectiviteit ervan.

Dus ga er lekker voor zitten en laat me je meenemen op mijn ontspannende avontuur met de massage gun!

fitgun review

Wat is de FitGun Elite massage gun?

De FitGun Elite is een percussie massage gun ontwikkeld door het merk FitGun. Zij maken producten voor (kracht)sporters om hun herstel te bevorderen. Naast de FitGun Elite verkopen zij de FitGun Mini en de Air-C Pro, een medisch beenmassage apparaat. Wat zegt het merk zelf over hun FitGun massage pistool?

“Onze nummer 1 Massage Gun is speciaal voorzien van een ergonomisch handvat en beschikt over een verstelbare arm waardoor wij het mogelijk hebben gemaakt om iedere spier in je eigen lichaam te kunnen masseren. Door de uitgebreide intensiteitsniveaus biedt deze Massage Gun een massage-ervaring op maat, waardoor jouw spieren zich volledig kunnen ontspannen, de bloedstroom verbetert en pijnklachten/blessures verminderen.”

Mijn FitGun ervaring

Onlangs heb ik de kans gehad om kennis te maken met de opkomende ster in de wereld van wellness: de FitGun massage gun. Deze draagbare, krachtige en technologisch geavanceerde tool belooft de voordelen van een professionele massage binnen handbereik te brengen, waar en wanneer je maar wilt. Als een nieuwsgierige avonturier van ontspanning kon ik het niet laten om dit apparaat uit te proberen en te ontdekken of het echt zo effectief is als wordt beweerd. In mijn FitGun review kijk ik naar onder andere;

– Prijs
– Gebruiksgemak
– Batterijduur
– Effectiviteit

De prijs

Je kunt de FitGun Elite online bestellen voor €199,00 op het moment van schrijven van deze review (juni 2023). Waarschijnlijk is dit een aanbieding, want de normale prijs is €229,00. Voor deze prijs krijg je de FitGun, geleverd in een handig reiskoffertje, en 4 opzetstukken.

Mijn eerste gedachte bij deze prijs is dat de FitGun Elite aan de dure kant is. In het verleden heb ik een goedkopere massagegun gekocht via Bol.com en in mijn herinnering lagen de prijzen toen lager dan 200 euro. Als ik nu zoek naar andere merken, dan zie ik dat de prijzen erg variëren. Van goedkope massage pistolen van rond de 30 – 50 euro, tot modellen van 150 euro of meer. In deze laatste categorie vind je dus massage guns van FitGun, Sanbo, Maicura en Northwall.

De FitGun Elite behoort dus tot het duurdere segment massage guns. In het vervolg van deze review blijkt of ik deze prijs terecht vind!

15% korting met de code MARVINGROUW

Mannnen.nl mag jou nu 15% korting aanbieden op de producten van FitGun Recovery. Gebruik de kortingscode MARVINGROUW bij het afrekenen en bespaar 15 procent op de prijs.

fitgun recovery elite

Onze nummer 1 Massage Gun is speciaal voorzien van een ergonomisch handvat en beschikt over een verstelbare arm waardoor wij het mogelijk hebben gemaakt om iedere spier in je eigen lichaam te kunnen masseren. Door de uitgebreide intensiteitsniveaus biedt deze Massage Gun een massage-ervaring op maat.

Gebruiksgemak

In deze FitGun review kijk ik natuurlijk naar het gebruiksgemak. Je wil namelijk op een makkelijke en comfortabele manier bij alle spieren in je lichaam komen. Hier scoort de FitGun Elite erg goed. Deze massage gun heeft namelijk een ergonomisch handvat en verstelbare arm. Je kunt dit massage pistool dus op verschillende manieren instellen én vasthouden. Zo hoef je je niet in gekke bochten te wringen om bepaalde spieren los te masseren.

De FitGun Elite wordt geleverd in een reiskoffer, zodat je jouw massage gun overal mee naar toe kunt nemen. Handig als je op reis gaat of wanneer je hem mee wil nemen naar een sportwedstrijd bijvoorbeeld. De FitGun heeft 4 opzetstukken, zodat je voor elke spier een geschikte manier van zelfmassage hebt.

Tijdens het gebruiken van de FitGun Elite valt me op hoe stil het apparaat is. Massageguns maken over het algemeen behoorlijk wat lawaai. Dit model is echter een heel stuk stiller dan de goedkopere merken die ik wel eens heb gebruikt. Daarnaast kun je gebruik maken van 5 verschillende niveaus van intensiteit 1200 – 3500 slagen per minuut). Zo kun je zelf kiezen hoe snel de massagekop jouw spieren losmaakt. Op de massagegun zie je een indicatie van de batterij en weet je precies wanneer je weer moet opladen.

fitgun elite review

Batterijduur

Over de batterijduur wil ik nog even extra complimenten geven. Een volle accu gaat 360 minuten mee, waardoor je dus erg lang kunt masseren. Bovendien is de batterij met ongeveer 90 minuten weer volledig opgeladen. Hiermee onderscheidt de FitGun Elite zich echt van de goedkope merken. Mijn vorige massage gun was vaak ineens leeg, terwijl je hem aan het gebruiken was en kort daarvoor nog had geladen. Ook gaf die geen enkele indicatie van de resterende batterijduur.

Effectiviteit

Ik heb regelmatig last van spierknopen. Dit komt enerzijds door de neiging om een verkeerde houding aan te nemen tijdens het werken. Hier probeer ik dan zelf ook erg goed op te letten. Anderzijds geeft de combinatie van voetbal, zaalvoetbal en krachttraining natuurlijk een flinke belasting op je spieren. Nu ik wat ouder word, merk ik dat ik langer last houd van spierpijn en de doorbloeding (dus herstel) minder snel gaat.

De FitGun Recovery massage gun helpt mij om zelf mijn spieren los te masseren. Ik gebruik hem voornamelijk om mijn kuiten en quadriceps los te krijgen. Maar gebruik het massage pistool ook wel eens voor mijn bovenrug. Door het ergonomische handvat kan ik elke spier goed bereiken, wat het effect van de FitGun Elite ten goede komt.

Ik merk dat ik door de FitGun te gebruiken sneller herstel en minder last heb van pijnlijke spieren. Daarom probeer ik er een vaste routine van te maken. Uiteraard in combinatie met rekken en strekken én het binnenkrijgen van genoeg eiwitten. Op deze manier ondersteun ik het herstel van mijn spieren na intensieve trainingen.

FitGun review conclusie

Tot slot wil ik mijn FitGun review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn ervaring met de FitGun Recovery kunnen lezen. Voor mij heeft deze massage gun een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel is de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze gun. De FitGun Elite heeft een doordacht design, lange batterijduur, laag geluidsniveau en 5 intensiteit-niveaus.

Een nadeel van dit massage pistool is de hoge prijs. Er zijn genoeg goedkopere merken en modellen te vinden. Jij zal zelf de keus moeten maken of jij 200 euro kan uitgeven voor een massage gun. Persoonlijk vind ik de FitGun Elite zijn prijs wel waard, zeker voor fanatieke sporters. Dan wil je namelijk een massage gun van de allerhoogste kwaliteit hebben, omdat je het herstel van je lichaam serieus neemt.

Heb je een wat kleiner budget? Dan kun je misschien beter voor een iets goedkoper model gaan. Maar ik raad af om de goedkoopste massage guns te kopen. Deze zijn vaak van slechte kwaliteit. Het materiaal is niet duurzaam en de batterij gaat erg snel leeg.

Fitgun recovery review

Wat zijn de voordelen van een massage gun?

Een massage gun kan verschillende voordelen bieden voor sporters. Hier zijn enkele van de belangrijkste massage gun voordelen:

Spierherstel stimuleren: Massage guns kunnen helpen bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van het herstel van de spieren na intensieve trainingen. Door trillingen en drukmassage helpt een massage gun de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof sneller naar de spieren gebracht en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Ontspanning en stressvermindering: Het gebruik van een massage gun kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning. Dit kan helpen om stress te verminderen, wat vooral belangrijk is voor sporters die regelmatig onder druk staan.

Verbeterde flexibiliteit: Regelmatig gebruik van een massagegun kan helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit van de spieren en gewrichten. Door de trillingen kunnen spiervezels zich ontspannen, waardoor ze beter kunnen rekken en strekken.

Verlichting van triggerpoints: Een massage gun kan helpen bij het verminderen van pijnlijke triggerpoints (knopen) in de spieren. Door gerichte massage op deze punten kunnen spiervezels worden losgemaakt en kan de pijn worden verminderd.

Verbeterde bloedcirculatie: De trillingen van een massage pistool stimuleren de bloedcirculatie, wat kan leiden tot een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel en het voorkomen van blessures.

Hoe gebruik je een massagepistool?

Wil je jouw massage gun op de beste manier gebruiken? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Volg natuurlijk altijd de handleiding van jouw massage pistool. Zo weet je welke veiligheidsrichtlijnen je moet volgen en leer je de specifieke instructies van jouw merk en model.

Voorbereiding: Zorg ervoor dat de massage gun is opgeladen of sluit hem aan op het stopcontact, afhankelijk van het type massagegun dat je hebt. Controleer ook of de juiste massagekop is bevestigd.

Inschakelen: Zet de massage gun aan met behulp van de aan/uit-knop. De meeste massage guns hebben verschillende snelheids- en intensiteitsinstellingen, dus zorg ervoor dat je begint met een lagere instelling en de intensiteit indien nodig aanpast.

Positioneer de massage gun: Plaats de massage gun op het gebied van je lichaam dat je wilt masseren. Houd de massage pistool stevig vast met één hand en gebruik indien nodig je andere hand om de spier vast te houden of stabiliseren.

Begin met masseren: Houd de massage gun in een hoek van ongeveer 45 graden tegen je huid. Zet de massagekop in contact met de spier en beweeg de massage gun langzaam in de richting van de spiervezels. Vermijd botten, gewrichten en andere gevoelige gebieden.

Pas de snelheid en druk aan: Varieer met de snelheid en druk van de massage gun om te bepalen wat het meest comfortabel en effectief voor je is. Sommige massage guns hebben meerdere snelheidsinstellingen, terwijl andere modellen een constante snelheid hebben.

Duur van de massage: Gebruik de massage gun gedurende 1 tot 3 minuten op elk gebied. Je kunt de massage gun op meerdere gebieden van je lichaam gebruiken, maar beperk elke sessie tot 15 tot 30 minuten om overmatig gebruik of oververmoeidheid van de spieren te voorkomen.

Meer blogs over fitness en gezondheid lezen? Bij Mannnen.nl ben je aan het juiste adres. Bekijk hier bijvoorbeeld de beste fitness oefeningen om snel sterk te worden en welke supplementen jij nodig hebt als krachtsporter.

fitgun recovery elite

Onze nummer 1 Massage Gun is speciaal voorzien van een ergonomisch handvat en beschikt over een verstelbare arm waardoor wij het mogelijk hebben gemaakt om iedere spier in je eigen lichaam te kunnen masseren. Door de uitgebreide intensiteitsniveaus biedt deze Massage Gun een massage-ervaring op maat.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten