Meteen naar de inhoud

Een kleine tuin inrichten

Het inrichten van een kleine tuin kan best lastig zijn, omdat je vaak beperkte ruimte hebt en weinig zonlicht door de omringende schuttingen. Gelukkig biedt kunstgras bij kunstgras-online.nl een oplossing, waarmee je jouw tuin groener kunt maken. Daarnaast zijn er ook geschikte planten en bomen die perfect passen in een kleine tuin. We gaan je enkele handige tips geven om jouw kleine tuin optimaal in te richten en van een prachtige groene omgeving te voorzien!

Begin met ideeën opdoen

Voordat je echt aan de tuin kunt beginnen, is het belangrijk om eerst te bedenken wat je precies in de tuin wilt. Wil je juist veel planten en bloemen of is een strakke moderne tuin meer jouw stijl? Als je een bepaalde stijl gekozen hebt, weet je een stuk beter waar je moet beginnen. Door een moodboard te maken kun je deze ideeën mooi visueel maken. Zoek verschillende plaatjes op die je aanspreken. Op deze manier kun je ook makkelijker bepaalde keuzes tegen elkaar afwegen en overleggen met bijvoorbeeld je partner wat jullie beiden mooi vinden.

Kunstgras

Een schets maken

Het inrichten van een tuin is niet makkelijk, maar aan de hand van je moodboard heb je al een goed beeld gekregen van wat je wilt. Hierbij zal er al snel naar voren komen welke vormen je in de tuin wilt verwerken en hoe je bijvoorbeeld de borders of bloembakken wilt plaatsen.  Bij het maken van een schets moet je natuurlijk ook met praktische punten rekening houden. Je moet bijvoorbeeld kijken naar waar je de meeste zon hebt, om je terras te plaatsen en je moet ook rekening houden met bijvoorbeeld afvoerputjes en wateraansluitingen. Pas hier je tekening op aan.

Welke beplanting kies je?

Welke beplanting je het beste in je tuin kunt planten, hangt maar net van je wensen en je tuin zelf af. In een tuin waar weinig zon schijnt, kun je bijvoorbeeld beter voor kunstgras kiezen dan echt gras. Echt gras heeft veel zon en verzorging nodig, kunstgras heeft daarentegen helemaal geen onderhoud nodig en zal er altijd mooi groen bij liggen.  Ook met de rest van de planten is het belangrijk om te kijken naar de standplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld op plekken met veel zon kiezen voor wat mooie grassen en op andere plekken juist weer planten die goed in de schaduw zullen groeien. Op deze manier kun je ook een kleine tuin mooi inrichten met genoeg groen.

Alles over Kosso
Lifestyle

Alles over Kosso

We gaan het hebben over Kosso. Alle vragen die jij over Kosso hebt, gaan wij beantwoorden. Dus wil je weten waar Kosso woont, hoe lang hij is, hoe oud hij is en welke auto’s Kosso heeft?

Lees verder »