Ga naar de inhoud

De ultieme gids voor het ophangen van een dartbord in jouw mancave

Wil je graag een dartbord in jouw mancave hangen voor wat plezier en competitie met vrienden? Goed idee! Je vraagt je misschien af hoe je dat kunt doen. In dit artikel laten we zien hoe je dat makkelijk doet. Volg deze eenvoudige stappen en je bent klaar om een competitief potje te darten met jouw vrienden in de mancave. Lees verder!

Kies de juiste locatie

Je moet eerst een geschikte locatie kiezen. Kies een plek waar je voldoende ruimte hebt om te gooien en waar je comfortabel kunt staan zonder jezelf in rare bochten te wringen. Zorg er ook voor dat er geen waardevolle spullen in de buurt zijn die per ongeluk geraakt kunnen worden – we willen niet dat jouw mancave verandert in een ravage van gebroken voorwerpen!

Dartbord

Meet en markeer de juiste hoogte

Het is van cruciaal belang om het dartbord op de juiste hoogte op te hangen. De officiële hoogte van het dartbord is 1,73 meter vanaf de vloer tot het midden van het dartbord. Gebruik een meetlint en een potlood om deze hoogte op de muur te markeren. Als je met vrienden van verschillende lengtes speelt, kan het handig zijn om de hoogte iets aan te passen om het voor iedereen comfortabel te maken.

Zoek de houten balken in de muur

Nu je de juiste hoogte hebt gemarkeerd, is het tijd om de balken in de muur te vinden. Het dartbord is vrij zwaar, dus deze moet je stevig aan de muur bevestigen. Gebruik een studfinder om de houten balken in de muur te lokaliseren. Als je geen studfinder hebt, klop dan zachtjes op de muur en luister naar het geluid – het geluid zal doffer zijn als je op een balk klopt.

Bevestig de dartbord beugel

Nu je de balken hebt gevonden, is het tijd om de beugel te bevestigen. Plaats de beugel op de gemarkeerde hoogte en zorg ervoor dat deze waterpas is. Markeer de positie van de schroefgaten en boor vervolgens met een festool boormachine gaten om het bevestigen te vergemakkelijken. Schroef de beugel stevig aan de muur met behulp van lange en stevige schroeven. Controleer opnieuw of de beugel waterpas is voordat je doorgaat.

Hang het dartbord op

Nu is het tijd om het dartbord op te hangen! Plaats het dartbord op de beugel en zorg ervoor dat het stevig vastzit. De meeste dartborden hebben aan de achterkant een gat of haak waarmee je ze aan de beugel kunt hangen. Als het dartbord een bevestigingssysteem met draaipunten heeft, zorg er dan voor dat je het goed vergrendelt om wiebelen te voorkomen.

Zorg voor goede afstandsmarkeringen

Om eerlijk te spelen en het spel uitdagender te maken, is het van belang om de juiste afstand tussen de werplijn en het dartbord te hebben. De officiële afstand tussen de voorkant van het dartbord en de werplijn is 2,37 meter. Gebruik een meetlint om deze afstand te markeren op de vloer en plaats een werplijn of werpmat op de gemarkeerde plek. Volg deze stappen om te genieten van een heerlijk potje darten!