Ga naar de inhoud

De top 5 sport-apps om je fitnessdoelen te bereiken

We willen tegenwoordig allemaal fit zijn en daarbij zijn sport-apps heel makkelijk te gebruiken. Alleen in onze digitale tijdperk bestaan er inmiddels honderden sportapps, want elke app ontwikkelaar maakt er wel één. Sport-apps bieden gebruikers de mogelijkheid om hun sportieve prestaties te volgen, trainingsschema’s te beheren of zelfs deel uit te maken van een gemeenschap. Of je nu ervaren sporter of beginner bent, hier zijn de top 5 sport-apps die je kunt gebruiken om je fitnessdoelen te bereiken.

Strava

Strava is een van de populairste sport-apps voor hardlopers en fietsers. De app maakt gebruik van GPS-tracking om je prestaties bij te houden. Zoals afstand, snelheid, tijd en hoogte. Ook kun je je prestaties vergelijken met die van andere gebruikers en kun je uitdagingen aangaan. Deze app bevat een groot sociaal component, hierdoor kun je veel connecties maken met andere sporters en kun je elkaar aanmoedigen.

sportapp

Nike Training Club

De Nike Training Club-app is een uitgebreide en gratis fitness-app die veel te bieden heeft, van krachtoefeningen tot aan flexibiliteit. De app heeft het allemaal. De app heeft begeleide video-oefeningen van professionele trainers, Je kunt ook de workouts aanpassen aan je eigen behoeften en niveau. Je kunt het daardoor gewoon thuis doen, maar ook in de sportschool kun je deze oefeningen doen.

MyFitnessPal

MyFitnessPal is meer dan alleen een sport-app. Het is een alles-in-één fitness- en voedingsapp die je helpt je doelen te bereiken door je voeding en activiteiten bij te houden. Je kunt eenvoudig je dagelijkse calorie-inname er in zetten om deze zo goed bij te houden. Je kunt ook de sportactiviteiten handmatig invoeren of de app koppelen aan andere sport-apps, zoals Strava. Zo hou je makkelijk je sportactiviteiten bij.

Fitbod

Fitbod is een app die speciaal is ontworpen voor krachttraining. De app biedt gepersonaliseerde trainingsschema’s op basis van jouw fitnessniveau, doelen en beschikbare apparatuur. Met uitgebreide instructies en animaties die gemakkelijk te volgen zijn. Zodat je de juiste techniek uitvoert en dat je geen blessures oploopt. Deze app is voor zowel beginners als gevorderde krachtsporters.

Runtastic

Runtastic is een uitgebreide sport-app die geschikt is voor allerlei soorten activiteiten, zoals hardlopen, wandelen, fietsen en meer. De app gebruikt GPS-tracking om je afstand, snelheid, tijd en verbrande calorieën bij te houden. Bovendien biedt Runtastic trainingsplannen en spraakbegeleiding tijdens je workouts om je gemotiveerd te houden. Je kunt gemakkelijk zien hoe je vooruit gaat en wat je kunt verbeteren. Welke app ga jij gebruiken?

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten