Ga naar de inhoud

De geschikte e-bike voor mannen vind je zo!

De elektrische fiets geeft de vrijheid van een gewone fiets, maar de snelheid van een racemonster. Vooral voor lange afstanden is de e-bike het ideale vervoersmiddel, zonder een slechte voetprint op het milieu te drukken. Maar de keuze is reuze, en waar begin je? Kwaliteit is van groot belang bij het uitzoeken van een geschikte e-bike. En als er iets kwaliteit schreeuwt, zijn het wel de e-bikes van Eltener Fahrradprofi. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste facetten om te overwegen bij het kiezen van e-bikes voor mannen. 

Wat te zoeken in een elektrische fiets

Er zijn verschillende dingen die je moet overwegen bij de aankoop van een elektrische fiets. Zo is het belangrijk om te kijken naar het type fiets, de motor en de levensduur van de batterij.

geschikte e-bike

Het type fiets

Er zijn twee soorten elektrische fietsen, namelijk met trapondersteuning en een gashendel. Bij trapondersteuning moet je trappen om de motor te activeren. Hierbij is de flyer e bike enorm populair. Bij fietsen met een gashendel hoef je enkel aan de gashendel te draaien. Kies het type dat voor jou het meest comfortabel is. Als je het fijner vindt om met de benen de motor te starten, dan ga je voor de trapfiets. Heb je liever een motor/scooter/brommer idee, kies dan voor de fietsen waarbij je gas kunt geven. 

De motor

Het vermogen van de motor is belangrijk, omdat het bepaalt hoe snel en gemakkelijk jouw e-bike zal rijden. Motoren variëren van 250 watt tot 750 watt of meer. Zorg ervoor dat je er één kiest die aan jouw behoeften voldoet. Ben je niet echt van plan om de fiets voor hele lange afstanden te gebruiken of niet zo hard te fietsen? Dan kom je met een lager vermogen al snel uit de voeten. Je weet zelf het beste wat bij je past, en onthoud, hoe zwaarder het vermogen, hoe zwaarder de fiets. Overweeg dus je eigen capaciteit en verbruik van de fiets. 

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij is een andere belangrijke factor om te overwegen bij de aankoop van een e-bike. De meeste accu’s gaan ongeveer zo’n 5 a 6 jaar mee, afhankelijk van hoe je er mee omgaat. Het is dan ook vast niet verrassend dat het wenselijk is om de fiets binnen, in een schuur of garage op te bergen wanneer je het niet gebruikt. De meeste accu’s brengen jou op je e-bike zo’n 35 km verder, voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Er zijn echter enkele modellen beschikbaar die een veel groter bereik hebben. 

Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, een e-bike uitkiezen. We hopen je een eindje op weg te hebben geholpen, en dat je nu een goede start kunt maken en meters kunt maken met jouw e-bike. Veel plezier! Vond je dit een leuke blog? Check ook de Korte Kapsels voor mannen 2023!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten