Ga naar de inhoud

Aan de slag met de tuin dit voorjaar 

Gebruik de komende maanden om de tuin bij je woning op te knappen. Verwijder de dode bladeren rondom- en de takken aan bomen en heesters, maai het gazon voor het eerst dit jaar en poot nieuwe planten. Het geeft de tuin een frisse uitstraling en geeft de bestaande beplanting de ruimte om te groeien.

Combineer het onderhouden van het groen in de tuin met het vernieuwen van het meubilair op het terras, met het reinigen van de bestrating en bijvoorbeeld met het in de beits zetten van de houten veranda. Zoek dit voorjaar naar een aantrekkelijke tuinstoelen aanbieding, waarmee het vernieuwen van het meubilair helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Online heb je keuze uit een breed scala aan soorten tuinstoelen. 

Tuin

Vergelijk verschillende modellen tuinmeubelen 

Bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van een loungebank, het materiaal waarvan een tuinset voor 2 personen gemaakt is, de weersbestendigheid van de kussens op de tuinstoelen, enzovoorts. Populair is de keuze voor wicker- of aluminium tuinmeubelen; ze gaan lang mee en blijven ook bij regen mooi. Zou je voor een authentieke houten tuinset kiezen, dan is het noodzakelijk het hout jaarlijks of eens per twee jaar opnieuw in de lak of beits te zetten.

Op deze manier bescherm je het hout tegen houtrot en houtworm. Zou je dit te lang uitstellen, dan loop je het risico dat de houten tuinmeubelen al snel vervangen moeten worden. Bij aluminium en wicker is het voldoende, wanneer je de tuinmeubelen af en toe afneemt met een doek. 

Het werk liever uitbesteden aan een tuinman?

Snoei de bestaande heesters en poot nieuwe planten 

Naast de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen, is het verstandig de bestaande heesters te snoeien. Het snoeien van struiken en bomen houdt ze in model en geeft jonge uitschieters de kans zich te ontwikkelen. Op het internet vind je veel informatie over de beste tijd om een specifieke heester te snoeien.

Voor sommige planten geldt dat je dit het beste in het voorjaar doet; anderen snoei je bij voorkeur in het najaar. Snoei planten nooit als het ’s nachts mogelijk gaat vriezen. Dit zou het groen aan kunnen tasten. Nadat je de heesters en bomen gesnoeid hebt, kun je nieuwe planten poten. Denk aan vrolijke violen en geraniums; planten die direct in bloei staan. Ze voegen kleur toe aan de tuin! 

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens hoe je een strak baardje krijgt, de beste headsets of de beste smartwatch!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten