Ga naar de inhoud

Telefoon abonnement kiezen: 3 tips!

Het kiezen van een sim only abonnement kan best ingewikkeld zijn. De keuze hangt helemaal af van wat jij nodig hebt. Over het algemeen zijn er drie soorten abonnementen: voor basisgebruikers, voor gemiddelde gebruikers en voor degenen die hun telefoon heel intensief gebruiken. Weet je nog zo goed waar je op moet letten of welk abonnement het beste bij je past? Lees dan verder voor 3 tips voor het juiste telefoon abonnement kiezen!

telefoon abonnement kiezen

Informatie voor telefoon abonnement kiezen

Je moet goed geïnformeerd zijn om een gedegen beslissing te maken. Let op dingen zoals de netwerkkwaliteit (die kan per provider en regio verschillen) en de internetsnelheid. Kijk hier vooral goed naar als je veel gebruikmaakt van mobiel internet. Denk ook goed na over hoe lang je abonnement loopt, meestal is dit 1 of 2 jaar.

Check de maandelijkse kosten en let op extra kosten, zoals voor belminuten of sms’jes buiten je bundel. Het is ook verstandig om te kijken naar kosten voor het vroegtijdig opzeggen van je abonnement. Met deze info kun je de verschillende aanbiedingen goed vergelijken en het abonnement kiezen dat het beste bij jou past.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken?

Bij de vergelijking zijn er een aantal punten om op te letten. Wil je je huidige nummer houden? Dat is meestal geen probleem. Je nieuwe provider regelt dit voor je. Ook heb je bedenktijd als je je abonnement online, via de telefoon of op straat afsluit. Dit is vaak 14 dagen lang.

Meestal heb je geen last van onderbrekingen als je overstapt naar een nieuwe provider, dus je kunt vrijwel meteen je nieuwe abonnement gebruiken. Soms kan er een korte periode zijn waarin je even geen service hebt.

Verder moet je beslissen welke internetsnelheid je wilt. De meeste abonnementen bieden standaard 4G en dat is meestal snel genoeg. De snelheid kan wel variëren en dit is weer afhankelijk van je telefoon en hoe ver je van zendmasten bent. Er is ook 5 beschikbaar bij alle Nederlandse telecomnetwerken. Toch hangt de beschikbaarheid af van je provider en abonnement. En soms merk je niet veel verschil tussen 4G en 5G, maar voor 5G heb je wel een geschikt toestel nodig.

Hoe kies je het voordeligste sim only abonnement?

Om het meest voordelige mobiele abonnement te vinden, kun je een paar dingen doen. Schat in hoeveel je iedere maand belt, sms’t en data gebruikt. Als je vaak wifi hebt, kan een kleinere databundel al genoeg zijn en bespaar je geld. Let ook goed op de kosten buiten je bundel, zoals voor extra bellen of afronden van gesprekken, want die kunnen onverwacht hoog zijn.

Je kunt ook kiezen voor een alles-in-één pakket, met internet, vaste telefoon, tv en mobiel. Dat kan voordelig zijn als je meerdere diensten van dezelfde provider neemt. Maar let op: kortingen en cadeaus kunnen vervallen als je je abonnement wijzigt of opzegt. Doe goed onderzoek en kies iets dat bij je past!

Op Mannnen.nl delen we meer handige tips over smartphones en gadgets. Bekijk bijvoorbeeld hier onze beste koptelefoon test en hier de populairste muziekapps. En in dit artikel bespreken we mobiele opladers.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten