Ga naar de inhoud

De populairste muziekapps voor mannen

Online muziek luisteren, we doen het bijna allemaal wel. Een lekker achtergrondmuziekje tijdens het werken of knallende beats door je koptelefoon in de sportschool. Er zijn tegenwoordig enorm veel muziekstreamingdiensten, waar jij uit kunt kiezen. Maar wat zijn nu de populairste muziekapps voor mannen? In dit artikel op Mannnen.nl vergelijken we de beste muziekaanbieders online.

wat zijn de populairste muziekapps voor mannen

Wat zijn de beste apps voor online muziek luisteren?

Omdat het aanbod muziekstreamingdiensten zo groot is, snappen we dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarom helpen we je graag door de populairste muziekapps voor mannen op een rij te zetten. Uit een onderzoek van ExpressVPN zijn de voordelen en nadelen van grote muziekplatformen zoals Spotify, Apple Music, Youtube, Amazon Music en Deezer naar voren gekomen.

Benieuwd geworden? Dit zijn de 3 populairste muziekplatformen voor mannen:

1. Spotify
2. Apple Music
3. Amazon Music

Spotify (beste muziek streamingplatform)

Online muziek luisteren is het populairst op Spotify, zoals verwacht. In 2022 was het marktaandeel van Spotify maar liefst 31%. Ook in Nederland gebruikt het gros van de mannen Spotify om muziek te luisteren op hun smartphone. Naast de nieuwste hits kun je op Spotify ook podcasts luisteren en handig afspeellijsten delen met vrienden.

Je kunt kiezen voor een gratis versie met advertenties tussen de muziek door. Daarnaast zijn er verschillende abonnementen om advertentievrij muziek te luisteren en afspeellijsten offline beschikbaar te maken.

Spotify prijzen per maand:

– €10,99 voor een solo abonnement
– €14,99 voor een duo abonnement
– €16,99 voor gezinnen (maximaal 6 accounts)
– €5,99 voor studenten

Wil je Spotify Premium eerst proberen? Dan kun je een gratis proefmaand aanvragen.

Spotify heeft een aantal grote voordelen voor gebruikers. Zo biedt het een zeer hoge audiokwaliteit. Premium gebruikers krijgen AAC 256 kbit/s voor een vloeiende en duidelijke kwaliteit. Daarnaast biedt Spotify verschillende abonnementen en kun je muzieklijsten en albums ook offline beschikbaar maken. Handig als je op reis gaat en niet overal internet hebt.

En de nadelen dan? Spotify verzamelt, gebruikt en deelt erg veel data van jou als gebruiker. Dit doen ze om gerichte advertenties te kunnen maken. Volgens het privacybeleid kan Spotify ook informatie verkrijgen zoals je cookiegegevens, IP-adres en informatie over apparaten op je wifi-netwerk. Het bedrijf heeft ook toegang tot je stemopnames als je de Hey Spotify-stembedieningsfunctie gebruikt op je smartphone of slimme speaker.

Apple Music (populairste iOS muziek app)

Na Spotify is Apple Music het meest populaire muziekplatform bij mannen. Veel iPhone gebruikers kiezen ervoor om Apple Music te gebruiken in plaats van andere streamingdiensten. Bij Apple Music kun je live radiostations luisteren en naast muziek ook video’s en documentaires bekijken. Het marktaandeel van Apple Music ligt op ongeveer 14% wereldwijd.

Net als bij Spotify heb je de keuze uit verschillende abonnementen. De kosten per maand liggen gelijk aan die van Spotify.

Apple Music prijzen per maand:

– €10,99 voor een solo abonnement
– €16,99 voor een gezinsabonnement (6 accounts)
– €5,99 voor studenten
– €4,99 voor het Voice-abonnement

Om Apple Music te proberen zijn er verschillende gratis proefabonnementen te krijgen, van 1 maand tot zelfs 6 maanden.

Voor iOS-gebruikers heeft Apple Music een aantal mooie voordelen. Zo zijn er drie audiokwaliteitsopties beschikbaar voor alle abonnees, namelijk AAC 256 kbit/s (beste kwaliteit), Apple Music Lossless en Lossless met hoge resolutie. Daarnaast kun je ook videoclips en muziekdocumentaires bekijken op Apple Music. Het privacybeleid van Apple wordt algemeen beschouwd als een van de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke in de streamingsindustrie.

Helaas is Apple Music niet gratis te gebruiken en dit zal ook nooit gebeuren. Volgens Elena Segal, hoofd muziekuitgeverij van het bedrijf, zal Apple nooit een gratis variant aanbieden omdat dit indruist tegen hun fundamentele waarden op het gebied van privacy. Een ander nadeel is dat deze muziekapp alleen beschikbaar is voor iOS en niet voor Android.

beste muziek streamingdiensten apple

Amazon Music (Free, Prime & Unlimited)

Met een marktaandeel van 13% behoort Amazon Music tot de populairste muziekapps voor mannen. Je hebt de keuze uit 3 verschillende muziekdiensten: Free, Prime en Unlimited. Amazon Music Free biedt gratis toegang tot verschillende afspeellijsten, muziekstations en on-demand nummers met reclame. Amazon Music Prime is voor Prime-leden en biedt een advertentievrije muziekbeleving.

Naast muziek kun je hier ook podcasts luisteren. Tot slot biedt Amazon Music Unlimited een betaald abonnement, dat los staat van Prime. Hier kun je muziek luisteren in de allerhoogste kwaliteit en kun je afspelen op Smart tv’s en speakers.

Amazon Music Unlimited prijzen per maand:

– €10,99 voor solo abonnementen
– €15,99 voor gezinnen (maximaal 6 accounts)
– €5,99 voor studenten

Eerst proberen? Kies dan voor het 30 dagen gratis proefabonnement.

De audiokwaliteit van Unlimited is zeer hoog, met Ultra HD tot 9216 kbit/s. Ook het muziekaanbod is groot, met meer dan 100 miljoen nummers en tientallen radiostations. Onlangs zijn er ook muziekvideo’s toegevoegd om de gebruikservaring te verbeteren. Een ander mooi voordeel voor Amazon Prime leden is dat je de muziekdienst Prime hierbij krijgt.

Nadeel van Amazon Music? Er is geen abonnement voor koppels, je kunt alleen kiezen voor een solo abonnement of een duurder abonnement voor gezinnen. Het zou leuk zijn als hier nog een optie tussen zat. Daarnaast is het maar de vraag of je gegevens helemaal veilig zijn. Amazon Music Unlimited is eigendom van een van de grootste techbedrijven ter wereld. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf echter te maken gehad met verschillende datalekken.

Samenvatting: dit zijn de beste muziekapps voor mannen

Ter afsluiting van dit artikel nog een korte conclusie. Uit het onderzoek van ExpressVPN zijn de voordelen en nadelen van verschillende muziekplatformen naar voren gekomen. Op basis van het totale marktaandeel is Spotify veruit de populairste muziekapp. Gevolgd door de streamingdiensten Apple Music en Amazon Music. Qua maandelijkse kosten liggen deze drie nagenoeg gelijk. Kijk wel kritisch naar de manier waarop deze platforms met jouw privacy en gegevens omgaan.

Lees je graag meer artikelen over Entertainment? Check dan ook eens dit artikel over zelf rap maken of neem een kijkje achter de schermen van een DJ met dit artikel.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten