Ga naar de inhoud

Het perfecte gadget kopen? Wij gaan je helpen!

Als je aan je opa vraagt hoe het vroeger ging, begint hij vast in geuren en kleuren te vertellen over de goede oude tijd. Hoe hij op zijn puch of buikschuiver de dames oppikte, naar de plaatselijke kermis ging en ze alles deden wat ze maar wilden. Of tenminste, dat zal mijn opa doen. Wat mijn opa ook altijd deed, is alles openen, schillen, snijden en eten met één en hetzelfde zakmes. Iets wat je tegenwoordig weinig meer ziet en dat vond ik gek! Ik ging dus online (na een goed gesprek met Opa), weer eens kijken naar wat voor messen ze nou hadden. Vandaag ga ik je meer vertellen over de perfecte gadget van de hedendaagse man: zakmessen voor mannen!

Waarom is een zakmes zo perfect als gadget?

We gaan een keer niet in op digitale gadgets, maar op een echte offline gadget. Het zakmes! Of zakmes, herenmes moeten we eigenlijk zeggen, want een eigen mes bij je dragen is het teken van de ultieme man-zijn. Appeltje schillen? Bam, eigen mesje uit de zak en gaan! Er zit een draadje los aan je t-shirt? Bam! Herenmes erbij en afsnijden maar. Schroefje dat ergens los zit? Je raadt het al: Zakmes erbij en vastdraaien! Eigenlijk is er niks wat een zakmes niet kan. Oké, nu ga ik overdrijven, maar een herenmes is ideaal om bij je te dragen in het dagelijkse leven.

Herenmessen

Ik heb contact gezocht met een webshop gespecialiseerd in herenmessen en ze raadde mij het volgende mes aan: de Viper Hug Poplar Burl. En ja, ik wist ook niet gelijk dat messen zulke exclusieve namen hadden, maar ik was aangenaam verrast toen hij binnen kwam. Hij ziet er ten eerste erg fancy uit en is erg slank. En voor een herenmes die je dagelijks met je meedraagt, wil je ook geen groot lomp ding hebben. Met slechts 8 centimeter lemmet en 75 gram is het een ideaal mesje voor dagelijks gebruik. Hij was ook nog eens vlijmscherp, wat natuurlijk top is.

Het verschil tussen zakmessen en herenmessen

Zoals je wellicht hebt gemerkt, gebruiken wij de term zakmessen en herenmessen door elkaar. Ik zal nog even een kort verschilletje uitleggen tussen deze twee termen. Elk herenmes is namelijk een zakmes, maar niet elk zakmes is een herenmes! Een zakmes is eigenlijk elke pocket-size mes. Een herenmes is echt een toevoeging aan je outfit! Je hebt daarom ook herenmessen in verschillende stijlen, zodat jij altijd een herenmes bij je kunt dragen die past bij de gelenheid! Weet je dat ook weer.

Een herenmes; het ideale cadeau

Mocht je dus ooit een uniek en creatief cadeau moeten geven aan je vriend (voor de vrouwen hier), je vader, opa of andere man: Ga eens voor een kwalitatief zakmes. Ik weet zeker dat je opa het ontzettend tof gaat vinden, maar zelfs je wat jongere vrienden gaan dit vet vinden. Eindelijk weer een uniek cadeau voor mannen, waarmee jij weer wat shine pakt op die verjaardag. Wil je het helemaal tof maken? Doe dan een bewaar-doosje erbij van een mooie houtsoort, met een naam erin gegraveerd. Maak je helemaal de blits!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten