Ga naar de inhoud

Deze automerken hebben de meest asociale bestuurders

Irritaties in het verkeer hebben we allemaal wel eens. Zo kan ik me mateloos ergeren aan mensen die té langzaam rijden, geen knipperlicht gebruiken, onnodig links blijven plakken en aan bumperklevers. Flink lijstje al hé? Bij deze nogmaals mijn verontschuldigingen voor de mensen die bij mij in de auto zitten. Want een scheldpartij volgt vaak op een van de bovengenoemde asociale weggebruikers. Gelukkig overstemt mijn fijne playlist het meeste gescheld. Maar welke automerken hebben de meest asociale bestuurders? Mannnen.nl heeft een top 5 voor je samengesteld!

meest asociale bestuurders

1. BMW

Natuurlijk de meest verwachte nummer 1; BMW. BMW-rijders zijn de meest asociale bestuurders in heel Nederland. Zij maken de weg onveilig met hun rijgedrag en denken dat ze alleen op de weg zijn. Ik zie ze vaak veel te hard rijden, geen knipperlichten gebruiken en nog even snel de rotonde op schieten terwijl ze eigenlijk geen ruimte meer hebben. Hele mooie auto’s, maar doe hier dan ook eer aan met een betere rijstijl.

Welke modellen zijn dan het populairst bij onze asociale weggebruikers? Dit zijn vooral de BMW 1-serie, BMW 3-serie en BMW 5-serie. Rijd jij in een van deze BMW’s en voel je je aangesproken? Probeer voortaan wat galanter te zijn en verbeter het imago van de BMW-rijder!

2. AUDI

Ook de Audi-bestuurders kunnen er wat van. Vooral de eigenaren van een Audi A6 en Audi A4 wekken veel irritaties op bij andere weggebruikers. Vaak zijn het ‘egocentrische mannen’ die rondscheuren in een Audi en zich daarbij als een koning wanen. Maar vriend… ook jouw poept stinkt, dus geen reden om jezelf beter te voelen dan een ander. Je mag dan wel een leuke auto onder je kont hebben, maar iemand in een Fiat Multipla of Seat Ibiza is niet minderwaardig.

Dit beeld wordt bevestigd door een Fins onderzoek, waarbij 1892 consumenten zijn gevraagd naar hun autokeuze, welvaart en levensstijl. Hieruit kwam naar voren dat de mensen die een Audi (of BMW of Mercedes) rijden het meest egocentrisch scoren op een persoonlijkheidstest.

3. Mercedes

Mercedes completeert de top 3 in deze lijst met meest asociale bestuurders. Een top 3 met BMW, Audi en Mercedes hadden we waarschijnlijk allemaal wel verwacht. De Mercedes A-klasse wordt hier het vaakst als asociaal bestempeld. Deze auto’s worden namelijk vooral bestuurd door jongere gasten, die het gevaar op de Nederlandse wegen onderschatten. En ze willen natuurlijk graag even stoer doen met hun mooie en snelle waggie.

Toch wil ik hier even extra bij stil staan. Ik rijd namelijk zelf een Mercedes en beschouw mijzelf als verre van asociaal op de weg. Ik weet immers heel goed mijn knipperlichten te vinden, stop netjes voor fietsers en voor rood licht. Bovendien rijd ik niet meer dan 10 km/h ’te hard’. Wat doe ik dan wel verkeerd? Nou misschien staat mijn muziek iets te hard en scheld ik teveel op andere asociale bestuurders.

4. Volkswagen

Welk merk herbergt de meeste aso’s, na BMW, Audi en Mercedes? Dat is Volkswagen (ja alweer een Duits automerk dus). Vooral de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo worden gelinkt aan bestuurders met een asociale rijstijl. Ook in dit geval zijn het vaak jongere bestuurders die weinig hebben met de etiquette op de Nederlandse wegen.

Je hebt ze vast wel eens gezien, die getunede Golfjes. Scheurend door je woonwijk met extra veel kabaal door hun ‘pops and bangs’. Knalletjes uit de uitlaat… heel stoer, maar om 4 uur ’s nachts waardeert de buurt het niet echt. Dus VW-rijders, houd hier een beetje rekening mee.

5. VOLVO

Tot slot eindelijk eens geen Duits automerk. Volvo is van Zweedse makelij, maar deze bestuurders staan ook bekend om hun asociale rijgedrag. Heb jij een Volvo V40 of V70? Dan mag jij je aangesproken voelen. Hoewel je het waarschijnlijk niet zo bont maakt als een BMW-rijder, zijn er zeker verbeterpunten te vinden. Volvo-rijders maken zich vooral schuldig aan bumperkleven en het negeren van rode stoplichten. Heel irritant, maar ook gewoon rete gevaarlijk.

bmw 1-serie aso

Rijd jij 1 van de meest asociale automerken?

Behoor jij tot de meest asociale bestuurders na het bestuderen van dit lijstje? Bedenk dan eens goed of jouw rijstijl wel zo veilig is. In 2021 vielen namelijk 582 verkeersdoden in Nederland. En veruit de meeste gevallen heeft dit direct te maken met asociaal en onveilig gedrag in het verkeer. Let goed op jezelf én op je medeweggebruikers. Dan kunnen we allemaal genieten van de mooie BMW, Audi of Mercedes die je rijdt!

Meer lezen over auto’s? In deze blog vind je de duurste auto’s ter wereld.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten