Ga naar de inhoud

De voordelen van het huren van machines voor doe-het-zelf projecten

Vandaag schrijven we een artikel voor de klusvaders onder ons. Het begint bij het timmeren van een picknickbank, een kast voor in de gang of een werkbank voor in de schuur. De term ‘uit de hand gelopen hobby’ is echter vaak goed van toepassing op de klussende mannen waar we het over hebben. Want op een gegeven moment is niets meer te gek: een schuurtje, een overkapping of complete veranda. “Dat kan ik zelf wel!” Hoe groter de klussen, hoe meer materiaal er nodig is. Op een gegeven moment red je het niet meer met je kruiwagen. In dit artikel vertellen we je daarom graag over de voordelen van het huren van machines voor doe-het-zelf projecten.

Klein klusje te klaren?

Ook dan is een beetje ‘machinale’ hulp soms al hartstikke handig. Je hoeft die terrastegels dus niet één voor één je tuin in te slepen, maar kunt hiervoor beter een steekwagen of duwkar huren. Dit is ook beter voor je rug, zodat je nog wat jaartjes mee kunt om al jouw doe-het-zelf projecten uit te werken. Want zeg nou zelf, is het ene project nog niet voorbij, heb je het volgende alweer bedacht.

Verbouwen

In één keer rijden: wel zo praktisch

Waar het voor de kleine klusjes vaak nog wel lukt om de houthandel met de auto te bezoeken, wordt dat bij het in elkaar timmeren van complete schuren en tuinhuizen toch een ander verhaal. Maak het jezelf daarom iets makkelijker door een aanhanger te huren! Zo kun je die hele berg materiaal naar de plek van bestemming brengen, zonder dat je daarvoor zelf 80 keer heen en weer hoeft te rijden. Praktisch denken: helemaal in het straatje van de echte doe-het-zelver.

Worden de projecten nóg groter?

Zelf zonnepanelen op je dak gemonteerd, en hebben de buren daar ook wel oren naar? Dan hebben we gelijk het ‘gevaar’ van doe-het-zelven bij de kop: mensen weten je in no-time te vinden voor allerlei klusjes in en rondom de woning. Gelukkig spreken we hier over jouw passie, dus is geen klus te groot. Heb je over je hart gestreken en ga je zonnepanelen leggen in de hele straat of wijk? Dan loont het zeker om voor deze klus een hoogwerker te huren bij Boels. Dat scheelt een hoop gesleep met trappen, ladders en meerdere buurmannen die als een geoliede machine een paneel het dak op moeten krijgen. 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten