Ga naar de inhoud

Broeken die passen: tips voor de juiste pasvorm voor elke man

Het vinden van heren broeken die goed passen en flatteren kan een uitdaging zijn voor veel mannen. Maar gelukkig hoeft dat helemaal niet zo lastig te zijn. Want met de juiste tips in gedachte, kun je de perfecte pasvorm vinden die comfortabel is en er ook nog eens geweldig uitziet. Is je interesse gewekt? En kom je er graag wat meer over te weten? In dit blog lees je een aantal handige tips voor het kiezen van broeken die passen bij elke man.

Stem de pasvorm en de stijl van de broek af op je eigen lichaamstype

Voordat je aan de slag gaat met het shoppen van nieuwe broeken voor heren voor je garderobe, is het belangrijk om je lichaamstype te begrijpen. Heb je bijvoorbeeld lange benen en een kortere torso? Of juist brede heupen of een slanke taille? Door je lichaamstype door en door te kennen, kun je net even wat makkelijker de juiste broeken kiezen die je beste eigenschappen benadrukken en eventuele probleemgebieden camoufleren.

De perfecte jeans

Heb je al een keer je maten goed opgemeten?

Maar het is daarnaast ook essentieel om je maten een keer goed op te meten. Meet bij een specialist je tailleomtrek, heupomtrek, binnenbeenlengte en dijbeenomtrek, om op deze manier een veel beter idee te krijgen van welke maat je nu precies nodig hebt. Vergeet niet dat maten kunnen variëren tussen verschillende merken en stijlen. Dus vertrouw daarom niet alleen op het merk als je gaat shoppen, maar ga altijd af op de exacte maten.

Daarnaast zijn er ook tal van pasvormen beschikbaar, waaronder slim fit, regular fit, straight fit en relaxed fit. Waar je dan precies voor moet gaan? Kies in dat geval altijd een pasvorm die helemaal past bij je lichaamstype en persoonlijke voorkeur. Slim fit broeken hebben bijvoorbeeld een strakkere pasvorm rond de benen en zorgen voor een slanker silhouet. En kies je voor een broek in een relaxed fit? Deze modellen bieden wat meer ruimte voor comfort.

Probeer altijd een aantal verschillende stijlen uit in een kledingwinkel

Breng je een keer een bezoek aan een kledingwinkel? Probeer in dat geval altijd verschillende stijlen en pasvormen uit. Zo krijg je meteen een goed beeld wat voor soort stijl het beste bij je past. Experimenteer met verschillende stijlen, zoals chino’s, jeans, pantalons en cargo broeken en vul op deze manier je garderobe erg makkelijk aan.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten