Meteen naar de inhoud

BESTE ELEKTRISCHE BARBECUE

De elektrische barbecue is een van de handigste producten die jij in je tuin kunt zetten. Geen gedoe met houtskool of lege gasflessen. Simpelweg de stekker erin en geniet van het buiten koken! Wij gaan het vandaag met je hebben over diverse elektrische bbq’s, wat de verschillen zijn omtrent houtskool- en gas bbq’s en welke elektrische bbq’s jij het best kunt aanschaffen. De beste elektrische barbecues van 2021 vind je hier!

Wil je trouwens een up-to-date lijst hebben? Check dan onze partner Beste-Barbecue.nl. Die heeft een overzicht van de beste elektrische bbq 2022 gemaakt. Maar vandaag eerst maar even over de beste van 2021, want die is natuurlijk nog steeds goed in 2021! Je moet goed nadenken over welke prijs je wilt uitgeven voor je elektrische barbecue. Goedkoop, is soms ook duurkoop. Daarom kijken wij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit! Scroll snel naar beneden voor de beste elektrische bbq van 2021.

WAT IS EEN ELEKTRISCHE BBQ 2021

Een elektrische bbq is qua gebruik het meest te vergelijken met een grillplaat of een gourmetplaat. Het enige dat je hoeft te doen is een stekker in het stopcontact te steken en te wachten tot de gewenste temperatuur bereikt is. De enige bbq-guru’s zullen zeggen dat dit niets met barbecueën te maken heeft en daar hebben ze (mijn inziens) wel een beetje gelijk in.

Maar, wie zegt dat barbecueën altijd moet gaan om hete kolen, grote stukken vlees en stoere mannen? Ik ben van mening dat het leuke van barbecueën juist het buiten zijn is. Buiten koken in een leuk gezelschap met een lekker koud drankje en een warm zonnetje. Dat is waar het bbq’en voor mij om draait en daar is deze elektrische bbq perfect voor! Wil je toch even de houtskool of barbecues vergelijken? Dan kan hier ook:
Check onze beste gasbarbecues en beste houtskool barbecues

BESTE ELEKTRISCHE BBQ 2021: TIP 1

Deze elektrische bbq van Relax Wonen heeft twee handige zijtafels en een extra plateau onder de grill. Dit is ideaal om extra spullen op te bergen, zoals barbecuesauzen en barbecue accessoires.

Met een oppervlakte van 87cmx50cm heb je ook voldoende ruimte om voor vier personen lekker te grillen in de buitenlucht. Deze elektrische bbq kost slechts 45 euro en is binnen 2 werkdaagjes in huis. Wel zo fijn als die zonnige vooruitzichten eraan komen!

Shop hier de elektrische bbq van Relaxwonen via onze partner

beste elektrische bbq tip 1


Shop deze elektrische bbq via onze partner: Bol.com

TIP 2: STEBA ELEKTRISCHE BBQ 2021

Waar onze eerste tip nog echt leek op een ‘echte’ bbq, lijkt de Steba meer op een traditionele elektrische bbq. Je kunt hem vergelijken met een soort skottelbraai, maar dan op elektra.

De grillplaat heeft een diameter van 48 centimeter en je kunt hem in hoogte verstellen. De Steba elektrische barbecue heeft ook een handig opvangbakje, waardoor alle vetten en oliën veilig opgevangen worden. Dit scheelt enorm met schoonmaken.

De het hoogwaardige materiaal is de bbq razendsnel warm en behoudt zijn temperatuur ook goed. De grillplaat bevat twee gedeeltes, een platte kant en een ribbelkant. De platte kant is ideaal voor vis en worstjes, de geribbelde kant perfect voor steak en gegrilde groentes. De barbecue kost om en nabij de 170 euro en is binnen 2 werkdagen in huis! Shop hierrrr.

beste elektrische bbq tip 2


Shop deze elektrische bbq via onze partner: Bol.com

TIP 3: BUCAN ELEKTRISCHE BBQ 2021

Ons laatste tipje (ja het zijn er maar 3 in deze blog), is het tafelmodel van Bucan. Ik ben vooral fan van die model om het zo ontzettend gemakkelijk is. Je zet hem in het midden van je tafel, drukt op de aan knop en je kan je gang gaan. Geen geklooi met hoogte, kolen of ingewikkelde zaken die bij ‘barbecueën’ horen.

Dit is het perfecte setje om in de schuur te hebben staan en erbij te pakken op die gezellige avonden waarbij niemand zin heeft om zich af te sluiten in de keuken. De beste elektrische bbq van Bucan is onze tip voor 2021. Met een formaat van 39cm bij 29cm is het een prima model voor 2 tot 4 personen.

De plaat is eenvoudig schoon te maken en het opvangbakje kan zo in de afwasmachine. Buiten eten was met deze Bucan elektrische barbecue nog nooit zo gemakkelijk. Je koopt deze elektrische grill al voor 100 euro en dan is hij binnen 2 werkdagen in huis!

beste elektrische bbq tip 3


Shop deze elektrische bbq via onze partner: Bol.com

VERSCHIL ELEKTRISCHE BARBECUE EN HOUTSKOOL BARBECUE

Het grootste verschil tussen een elektrische bbq en een houtskool bbq zit hem natuurlijk in de bron van warmte. Een houtskoolbarbecue verkrijgt zijn warmte door het aansteken van houtskool en/of briketten die vervolgens de barbecue verhitten. De elektrische barbecue wordt verwarmd door elektrische kabels die door onder de grillplaat doorlopen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft de warmtebron geen smaak af aan het vlees. Het vlees wat van een houtskool barbecue af komt, of van een elektrische barbecue, smaakt precies hetzelfde. Het vlees wordt namelijk verwarmt, en of dit nou door houtskool-warmte, briketten-warmte of elektrische-warmte komt, het proces blijft hetzelfde.

Hier zullen ongetwijfeld een hoop stoere mannen op tegen zijn, maar wetenschap en diverse live-testen hebben het bovenstaande meerdere malen laten zien. Laat je dus niet in de luren leggen als je een barbecue wilt kopen. Kies voor het gemak en kies voor een product dat jij vaak gaat gebruiken.

Ik heb liever een kleine elektrische bbq in mijn tuin die ik elke week kan gebruiken, dan een kamado van 3000 euro die ik 1x per 2 maanden aan doe, omdat het teveel werk is.

 

Je bent nu helemaal klaar voor het barbecueseizoen! Of je nu voor houtskool, elektrisch of gas gaat, genieten zul je! Wil je je gezelschap helemaal versteld doen staan? Check dan even onze tips hoe je een rap moet schrijven of vertel nutteloze feitjes, over bijvoorbeeld Clubhouse of de nieuwste Google Update. Have Fun!